Credo

Tilbake til begynnelsen - til de grunnleggende spørsmålene. Gjør deg klar for et år du kan investere i å utforske Guds ord.

Credo

Tilbake til begynnelsen - til de grunnleggende spørsmålene. Gjør deg klar for et år du kan investere i å utforske Guds ord.

Om CredoLinjeturHverdagen på BildøySøk nå

For jeg vet hvem
jeg tror

Gud har gitt oss Bibelen for å vise oss hvem Han er. På Credo dykker vi ned i hva Han sier om seg selv og hva Han vil med våre liv.

På Credo er du både velkommen og ønsket!

Søk nå

For din tenkende tro og din troende tanke.

Credo er latin for jeg tror; et navn som både peker tilbake på de første disiplene og deres tro, og fremover til vår tid - til oss og vår tro.

Dette setter kursen for mye av det vi gjør på Credo - vi skal tenke lange tanker om Bibelens samlede budskap til oss. Vi skal også dykke ned i de vanskelige spørsmålene som det bibelske materialet gir oss - sammen med mennesker som har jobbet mye med disse spørsmålene.

Bibelen er relevant for våre liv, men ikke alltid like lett å forstå. På Credo vil vi i fellesskap prøve å gjenoppdage hva tekstene har å si for livene våre - også i dag.

Vi ønsker at du skal ha en frimodig og utforskende tro som stiller spørsmål, og samtidig at denne troen skal være rotfestet og grunnfestet i det som står skrevet i Bibelen.

Derfor sier vi «Credo - for din tenkende tro og din troende tanke».

Les mer

Tilbake til røttene

Ordet radikal er et latinsk ord som betyr «tilbake til røttene».

Vi ønsker derfor at undervisningen på Credo skal være radikal, i den betydningen at den strekker oss tilbake til røttene for den kristne troen, og drar oss nærmere Guds hjerte bak alt han har gjort!

Undervisning

Gjennom året får du undervisning i det gamle og nye testamentet av dyktige teologer.

Vi ønsker at det skal være mye rom for de vanskelige spørsmålene og de gode samtalene. Noen av høydepunktene er undervisning i Jerusalem og Concordia Seminary i St. Louis i USA.

Utrustet til etterfølgelse

Som student på Credo vil du få utrustning gjennom praksis i en menighet eller i et ungdomsarbeid.

Sammen med en solid Bibel-grunnmur i bunnen blir du utrustet til å følge Jesus gjennom livet.

Linjetur til USA

Et høydepunkt i Credo-året blir linjeturen til USA. Her skal vi besøke turistmetropolen Florida og storbyen St. Louis.

I St. Louis er vi invitert til Concordia Seminary, en av verdens største lutherske utdanningsinstitusjoner. Der vil det bli arrangert konferansedager for oss, med undervisning av professorer som er verdensledende innenfor sine fagfelt.  

Deretter går turen til Florida, the Sunshine State! Dette er hjemstedet for mange populære turistattraksjoner, blant annet Disney World, Kennedy Space Center og de spektakulære sandstrendene ved Mexicogolfen. Her skal vi oppleve amerikansk kultur, mattradisjoner og folkeliv på nært hold i den andre delen av linjeturen.

Fellestur til Indonesia

Et av høstens høydepunkter er når KRIK, Credo og Lovsang reiser på utenlandstur sammen. Det er en utmerket anledning til å bli kjent på tvers av linjene!

Den siste halvdelen av oktober 2024 flytter vi nemlig undervisningen fra Bildøy til Indonesia! Der skal vi også surfe, gå på jungelsafari og fjellturer, i tillegg til å delta på møter og i humanitært arbeid. Vi får komme tett på lokalt arbeid og mennesker som lever i en helt annen kultur enn vår egen.

Mer informasjon om turen får du ved skolestart i august, men det er bare å begynne å glede seg allerede!

Filmer

Credo i USA short version
Credo i USA original version
Kristoffer om Credo
Christian om Credo
Credo

Mer om Credo

Fagene på Credo

Den store fortellingen
Faget gir en oversikt over og en dybdeforståelse av Bibelens store fortelling. Bibelens historiske kontekst og sentrale prinsipper for bibeltolkning vil bli undersøkt og undervist om.

Fordypning GT
Her går vi dypere inn enkelte skrifter i GT, og faget vil gi kunnskap om deler av Bibelen som ofte ansees som vanskelige.

Fordypning NT
I dette faget går vi dypere inn i enkeltskrifter i NT, og vi skal jobbe med problemstillinger som er aktuelle og omdiskuterte blant kristne i dag.

Bibelen og den kristne troen
Her skal vi jobbe med å bli tryggere i troen, samtidig som det blir fokus på hvordan formidle troen til andre i ulike tjenester.

Et år i fellesskap

Gjennom et år på Credo får du selvfølgelig også en god porsjon av den gode Bildøy-hverdagen. Det betyr rett og slett at du får leve sammen med mennesker som brenner for det samme som deg gjennom et helt år.

Fasiliteter

Noe av det beste med å gå på Bildøy er at du får tilgang til alle skolens fasiliteter.

Det betyr at du kan spille volleyball på banen, fotball i hallen, klatre i veggen eller buldre i det nye buldrerommet. Og du kan padle kajakk i havgapet etter våttkort-kurset du får tilbud om i valgfagsukene.

Er du typen til iskalde vinterbad? Da kan du løpe rett inn i badstuen etterpå.

Eller, hva med å bruke tid i skolens musikkstudio eller på det toppmoderne treningsrommet? Hålen og peisestuen er nettopp pusset opp - for å legge maksimalt til rette for mye kaffe-drikking, fotballtitting på 65" og gode samtaler.
Christian Lilleheim
christian@bildoybibelskole.no
Utdannelse

Bachelor i teologi og misjon (Fjellhaug). Mastergrad i teologi (MF). Årsenhet i historie (UiB).

Relevant erfaring

Ungdomsprest og ungdomsarbeider DnK Fjell Kyrkjelyd. Ungdomspastor og pastor i Salem Bergen. Bibellærer på Bildøy Bibelskole.

Kristoffer Norbye
kristoffer@bildoybibelskole.no
Utdannelse

Master i teologi og misjon (Fjellhaug). Masterprogrammet på Concordia Seminary, St. Louis. Årsstudium i musikk, samfunnsfag og Praktisk-pedagogisk utdanning

Relevant erfaring

Eventkonsulent i Dagen og Vårt Land. Bibellærer og markedsleder på Bildøy bibelskole.

Ole Magnus Breivold
olemagnus@bildoybibelskole.no
Utdannelse

Master i teologi (NLA og Misjonshøgskolen). PPU og matematikk (UiB). Kommunikasjon og Livssyn fra NLA Gimlekollen.

Relevant erfaring

Prest i DNK. Misjonær i Ukraina. Forkynner for ImF. Bibellærer på Bildøy Bibelskole.

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus, nær livet».

Les mer

Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer
Legg igjen telefonnummer så ringer vi deg!
Tusen takk! Du vil bli kontaktet så snart vi har tid
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ringe deg?