Credo

Tilbake til begynnelsen - til de grunnleggende spørsmålene. Gjør deg klar for et år du kan investere i å utforske Guds ord.

Credo

Tilbake til begynnelsen - til de grunnleggende spørsmålene. Gjør deg klar for et år du kan investere i å utforske Guds ord.

Om CredoLinjeturHverdagen på BildøySøk nå

For jeg vet hvem
jeg tror

Bibelens hovedfokus er å vise oss hvem og hvordan Gud er. Tekstene i Bibelen danner grunnlaget for vårt gudsbilde og vårt selvbilde.

Søk nå

For din tenkende tro og din troende tanke.

Da vi skulle lage nye linjer på Bildøy ville vi lage en linje der vi kunne gå tilbake til begynnelsen - for å stille oss de grunnleggende spørsmålene på nytt. Credo er latin for jeg tror; et navn som både peker tilbake på de første disiplene og deres tro, og fremover til vår tid - til oss og vår tro.

Dette setter kursen for mye av det vi skal gjøre på Credo - vi skal tenke lange tanker om Bibelens samlede budskap til oss. Vi skal også dykke ned i de vanskelige spørsmålene som det bibelske materialet gir oss - sammen med mennesker som har jobbet mye med disse spørsmålene.

Vi ønsker at du skal ha en frimodig og utforskende tro som stiller spørsmål, og samtidig at denne troen skal være rotfestet og grunnfestet i det som står skrevet i Bibelen, der Gud har åpenbart seg selv og sin vilje for deg.

Derfor sier vi «Credo - for din tenkende tro og din troende tanke».

Les mer

Tilbake til røttene

Ordet radikal er et latinsk ord som betyr «tilbake til røttene». Vi ønsker derfor at undervisningen på Credo skal være radikal, i den betydningen at den strekker oss tilbake til røttene for den kristne troen, og drar oss nærmere Guds hjerte bak alt han har gjort!
Det er i møte med ham vi ser hvem vi er og hvordan vi skal leve.

Konferanser

Gjennom året får du delta på både nasjonale og internasjonale konferanser. Det bidrar til et høyt faglig kvalitetsnivå på undervisningen, med høydepunktet på Concordia Seminary i spissen.

Utrustet til tjeneste

Med en solid Bibel-grunnmur i bunnen blir du utrustet til å formidle evangeliet om Jesus Kristus til andre!

Linjetur

Et høydepunkt i Credo-året blir linjeturen til USA. Her skal vi besøke turistmetropolen Florida og storbyen St. Louis.

I St. Louis er vi invitert til Concordia Seminary, en av verdens største lutherske utdanningsinstitusjoner. Der vil det bli arrangert konferansedager for oss, med undervisning av professorer som er verdensledende innenfor sine fagfelt.  

Deretter går turen til Florida, the Sunshine State! Dette er hjemstedet for mange populære turistattraksjoner, blant annet Disney World, Kennedy Space Center og de spektakulære sandstrendene ved Mexicogolfen. Her skal vi oppleve amerikansk kultur, mattradisjoner og folkeliv på nært hold i den andre delen av linjeturen.

Filmer

Credo SHORT video
Credo

Hverdagen på Bildøy

Fagene på Credo

Den store fortellingen
Faget gir en oversikt over og en dybdeforståelse av Bibelens store fortelling. Bibelens historiske kontekst og sentrale prinsipper for bibeltolkning vil bli undersøkt og undervist om.

Fordypning GT
Her går vi dypere inn enkelte skrifter i GT, og faget vil gi kunnskap om deler av Bibelen som ofte ansees som vanskelige.

Fordypning NT
I dette faget går vi dypere inn i enkeltskrifter i NT, og vi skal jobbe med problemstillinger som er aktuelle og omdiskuterte blant kristne i dag.

Bibelen og den kristne troen
Her skal vi jobbe med å bli tryggere i troen, samtidig som det blir fokus på hvordan formidle troen til andre i ulike tjenester.

Bildøy_mann forkynner_foto

Et år i fellesskap

Gjennom et år på Credo får du selvfølgelig også en god porsjon av den gode Bildøy-hverdagen. Det betyr rett og slett at du får leve sammen med mennesker som brenner for det samme som deg gjennom et helt år.
Bildøy_Avslutning_foto

Fasiliteter

Noe av det beste med å gå på Bildøy er at du får tilgang til alle skolens fasiliteter.

Det betyr at du kan spille volleyball på banen, fotball i hallen, klatre i veggen eller buldre i det nye buldrerommet. Og du kan padle kajakk i havgapet etter våttkort-kurset du får tilbud om i valgfagsukene.

Er du typen til iskalde vinterbad? Da kan du løpe rett inn i badstuen etterpå.

Eller, hva med å bruke tid i skolens musikkstudio eller på det toppmoderne treningsrommet? Hålen og peisestuen er nettopp pusset opp - for å legge maksimalt til rette for mye kaffe-drikking, fotballtitting på 65" og gode samtaler.
Bildøy_Bilde av møbler innendørs_foto
Christian Lilleheim
christian@bildoybibelskole.no
Utdannelse

Bachelorgrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Mastergrad i teologi fra Menighetsfakultetet. Årsenhet i historie fra UiB.

Relevant erfaring

2011-2013: Ungdomsprest og ungdomsarbeider DnK Fjell Kyrkjelyd. 2013-2016: Ungdomspastor Salem Bergen. 2016-2021: Pastor Salem Bergen 2021 – Bibellærer Bildøy.

Kristoffer Norbye
kristoffer@bildoybibelskole.no
56 316 304
Utdannelse

Master i teologi og misjon Fjellhaug Internasjonale Høgskole. • Masterprogrammet på Concordia Seminary, St. Louis • Årsstudium i musikk, samfunnsfag og Praktisk-pedagogisk utdanning

Relevant erfaring

• Eventkonsulent i Dagen og Vårt Land, 2007-2013 • Bibellærer og markedsleder, Bildøy bibelskole (2014-)

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus, nær livet».

Les mer

Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer
Legg igjen telefonnummer så ringer vi deg!
Tusen takk! Du vil bli kontaktet så snart vi har tid
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ring meg