Internasjonal

Drømmer du om å reise og oppleve andre kulturer? Vil du bli bedre kjent med Bibelen, kristendommens jødiske røtter og den verdensvide kirke? 

Internasjonal

Drømmer du om å reise og oppleve andre kulturer? Vil du bli bedre kjent med Bibelen, kristendommens jødiske røtter og den verdensvide kirke? 

Om internasjonalUtreiseHverdagen på BildøySøk nå

Jesus sier: følg meg! 

Har du lyst til å lære mer om hva det vil si å følge Jesus – selv under press og forfølgelse?

Har du lyst til å lære mer om Bibelen og å bli utfordret av troende søsken i utlandet?

Kanskje er Internasjonal på Bildøy noe for deg!

Søk nå

Internasjonal er vår utreiselinje

På Internasjonal får du det beste fra både Bildøy-hverdagen og to utenlandsopphold på 2 måneder hver. 

Både før og etter utreisen blir det bibelskole på Bildøy sammen med menneskene på de andre linjene på skolen. Det betyr grundig bibelundervisning i et godt fellesskap i omtrent to måneder på høsten og tre måneder om våren.

Les mer

Første destinasjon er Israel. Her skal vi være to måneder for å bli kjent med landet der Jesus gikk. Her skal vi få spennende bibel- og disippelundervisning, og forberedes for diakonal praksis inn mot palestinske kristne og messianske jøder, enten i Nasaret, Haifa, Betlehem eller Jerusalem. Tiden i Israel blir svært lærerik, og gir mange muligheter til å være til velsignelse for andre.

Etter tiden i Israel reiser vi hjem til Norge og juleferie, og i januar settes kursen mot Colombia, nærmere bestemt til barnesenteret Vision Agape. Her skal vi bo sammen med de 60 barna, ungdommene og ansatte, og ta del i hverdagen ved senteret. Det betyr at vi kommer svært tett på mennesker som kanskje har mistet familien sin eller som er truet på grunn av forfølgelse. Her er det sterke vitnesbyrd!

Etter to måneder i Colombia reiser vi tilbake til Bildøy. Dette blir en god mulighet for å bearbeide opplevelsene og dele erfaringene med å besøke den forfulgte kirke med andre.

Internasjonal har søknadsfrist 1. desember. Søkere etter 1. desember vurderes fortløpende.

Bildøy

Før utenlandsoppholdet får du grundig kulturforberedelse og du vil få gode verktøy for teamarbeid og fellesskap. I tillegg blir du også kjent med resten av Bildøy-gjengen.

Etter tilbakekomst blir det både bearbeiding av inntrykk og opplevelser, og flere nye fag på timeplanen (Tekstformidling og Bibelens Vanskelig Tekster).

Israel

Oppholdet blir i regi av Den Norske Israelsmisjonen og vil inneholde en god blanding av både undervisning og diakonal praksis.

Mye av bibelundervisningen vil skje i samarbeid med Casparisenteret i Jerusalem.

Colombia

Oppholdet i Colombia vil være knyttet til barnesenteret Vision Agape. Her lever det rundt 60 barn og ungdommer som enten har mistet sin familie eller må flytte hjemmefra på grunn av forfølgelse.

Du vil få mulighet til å velsigne og bli velsignet av mennesker som lever tett på forfølgelse for troens skyld, og bli utfordret i troen og prioriteringer i eget liv.

Internasjonal
- noe for deg? 

Få nye venner både i Norge og i utlandet! Vær i nye kulturer over tid og få dypere forståelse både for disse og egen kultur. Bli bedre i både engelsk og spansk!

Vi ønsker at Internasjonal skal gi deg et livsforvandlende år gjennom den gode blandingen av læring, erfaringer og relasjoner. Både reisemål og program er satt sammen for at du skal bli utrustet og utfordret til å følge Jesus.

I Colombia er det lokale språket spansk. Det er ikke et krav at du kan spansk fra før, men det er heller ingen ulempe. Det er er viktig at du forstår og er i stand til å kommunisere på engelsk. Vi går ut fra at alle studentene gjør en innsats for å lære noe spansk under oppholdet.

Legg merke til at Internasjonal har begrensede plasser. Ta en kikk på skolens inntaksreglement (nederste del) for å se hvordan skolen prioriterer og vurderer søknader.

Les mer

Filmer

Internasjonal i Israel 2022
Internasjonal Vlogg 3
Internasjonal Vlogg 2
Internasjonal Vlogg 1
Internasjonal kortversjon
Internasjonal

Mer om Internasjonal

Undervisningen på Internasjonal

Gjennom året på Bildøy består undervisningen både av fellesfag sammen med de andre linjene (bibelundervisning, troslære og så videre), egne linjefag og noen valgfagsbolker.

Linjefagene på Internasjonal innebærer:

– Tverrkulturell forståelse: fordypning i landene Israel og Colombia
– Min tro og mitt liv: samtaler med veileder/sjelesørger flere ganger gjennom hele året
– Den forfulgte kirke
– Smågrupper
– Bibelens vanskelige tekster
– Bibelformidling

Et år i fellesskap

Gjennom et år på Internasjonal får du selvfølgelig også en god porsjon av den gode Bildøy-hverdagen når du er på utreise.  Det betyr rett og slett at du får leve sammen med mennesker som brenner for det samme som deg.

Fasiliteter

Noe av det beste med å gå på Bildøy er at du får tilgang til alle skolens fasiliteter. Det betyr at du kan spille volleyball på banen, fotball i hallen, klatre i veggen eller buldre på det nye buldrerommet. Og du kan padle kajakk i havgapet etter våttkort-kurset du får tilbud om i valgfagsukene.

Er du typen til iskalde vinterbad? Da kan du løpe rett inn i badstuen etterpå. Eller, hva med å bruke tid i skolens musikkstudio eller på det toppmoderne treningsrommet?

Hålen og peisestuen legger maksimalt til rette for mye kaffe-drikking, fotballtitting på 65" og gode samtaler.

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus, nær livet».

Les mer
Gunhild Redse Cornelius
gunhild@bildoybibelskole.no
Utdannelse

Master i kristendom fra Bibelskolen i Staffeldtsgate og NLA Sandviken.

Relevant erfaring

Tjeneste på misjonsskipet Doulos 2002 – 2004 og misjonsarbeid i Sør-Afrika 2007-08 (Operasjon Mobilisering). Bildøy bibelskole (2009-).

Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer
Legg igjen telefonnummer så ringer vi deg!
Tusen takk! Du vil bli kontaktet så snart vi har tid
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ringe deg?