FAQ

På denne siden har vi samlet spørsmål og svar - både for deg som er nysgjerrig og lurer på å søke til høsten og deg som allerede har fått skoleplass.

Er det likevel noe du lurer på vil vi virkelig oppfordre deg til å bruke "Ring meg"-knappen på fremsiden, nederst i hjørne. Da ringer vi deg så fort vi kan, og gleder oss til en prat! 

Lær mer

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus, nær livet».

Les mer

Hva er Bildøy bibelskole?

Bildøy bibelskole er den bibelskolen i Norge med røtter lengst tilbake i tid – faktisk helt tilbake til 1888, og har dermed Norges eldste bibelskoledrift. I 2023 er Bildøy en internatskole med delt linje- og bibelundervisning som ønsker å leve tett opp til skolens motto, "nær Jesus, nær livet". Skolen eies av Indremisjonsforbundet (Imf).

Hva er forskjellen på bibelskole og kristen folkehøyskole?

Når vi sier at Bildøy er en bibelskole, betyr det at vi er en skole som vil utruste studentene til å bli kjent med egen tro. Gjennom undervisning og kunnskap, men også samtale, refleksjon, bønn og fellesskap. Det er ca 50/50-fordeling mellom linjetid og bibelundervisning. Bibelundervisning er dermed ikke bare et tilvalg og en liten del av det som skjer, men en stor og viktig del av det som skjer på Bildøy.

Hva har det å si for hverdagen at Bildøy er en bibelskole?

Du får ta del i faste rutiner som morgensamling og stilletid hver dag med mulighet for å lese gjennom hele Bibelen i løpet av året, i tillegg til onsdagsmøter og andre samlinger.

Hvem er Bildøy for?

Bildøy bibelskole er for deg som ønsker å utvikle deg som menneske og bli bedre kjent deg selv og Gud, slik han blir presentert i Bibelen.
Hvis ett eller flere av disse elementene passer for deg, er Bildøy stedet for deg! 

– Ønsker et avkoblingsår fra studiekrav og eksamener, og et tilkoblingsår på egen vekst og relasjonen til Gud.
– Ønsker å bli bedre kjent med Bibelen og lære mer om egen tro.
– Ønsker å vokse og utvikle deg som menneske og som kristen.
– Ønsker å kombinere bibelundervisning med linjefag, i en fordeling som er ca. 50/50.
– Rett og slett ønsker mer kunnskap og ferdigheter.

Hvor ligger Bildøy?

Bildøy ligger på Sotra i Øygarden kommune. Det tar ca. 15 minutter å kjøre fra Bergen. Vi ligger helt sør på Bildøy i fantastiske omgivelser ved havet.

Hvor mye koster det å gå på Bildøy?

Det finner du en oversikt over her: https://www.bildoybibelskole.no/skolekostnader 

Husk at Statens lånekasse støtter bibelskoleåret, og gir stipend og lån som dekker skolekostandene. 


Hva skjer når jeg søker på Bildøy?

Godt spørsmål! Når du søker på en linje på Bildøy sendes det til administrasjonen. Har du søkt KRIK, Lovsang, Tjeneste eller Credo får du svar i løpet av noen dager om du har fått plass (om det er ledig plass), og du får også informasjon om hvordan du takker ja til plassen. I mailen du får fra administrasjonen står det hvilken frist det er for å takke ja til plassen.

På Internasjonal er det et eget opptakssystem. Det fungerer slik at en kan søke fortløpende, men at førsteinntak er 1. november og så er det løpende inntak etter det. Her blir søkerne prioritert ut fra inntaksreglementet for Internasjonal.

Vi sender alle våre søkere noen mailer med bilder og informasjon om året på linja.


Når får jeg vite om jeg har fått plass?

Har du søkt KRIK, Lovsang eller Credo får du svar innen noen dager. På Internasjonal får du svar enten etter førsteopptak 1. november eller løpende hvis du søker etter det.

Hvordan takker jeg ja til skoleplass?

Hvis du får tilbud om skoleplass får du også informasjon over hvordan du takker ja. Du får også informasjon om hvordan du betaler i depositumet. Har du takket ja og betalt depositum har du likevel 14 dagers angrerett. Benytter du deg av denne mister du skoleplassen, og du får igjen depositumet. Dersom du sier fra deg skoleplassen din etter angrefristen er passert får du ikke tilbakebetalt depositumet.

Hvordan er internatene og internatrommene?

På Bildøy er det tre internater: A, B og C. Hvert internat har et kjøkken, sofa og spisebord. Dette er et naturlig samlingspunkt. Her er det komfyr, kjøleskap, fryser og annet kjøkkenutstyr. Det er jo måltider i hovedbygget, men blir du litt sulten utpå kvelden er det ingenting i veien for å skru på ovnen og steke seg en aldri så liten pizza.

Internatrommene er innredet med en eller to senger, skrivebord og stol, nattbord, noen hyller og en magnettavle. Det er også godt med skap. Noen av rommene har hems. Alle rom har eget bad.

Det er Wi-Fi på internatene og på hele skolen, men ikke kablet internettuttak.

Bilder av internatene og internatrommene finner du her.


Hva er valgfag?

Dette er en perfekt anledning til å teste ut aktiviteter utenom egen linje! Det er to valgfagsuker gjennom året.

Du kan velge mellom å ha samme valgfag hele uken (100%), eller sette sammen flere fag som går over ulike dager.

Valgfagene varierer fra år til år, men de siste årene har vi hatt valgfag som småviltjakt og innlandsfiske, klatring, studio, vokal, band, Hebreerbrevet, evangelisering, 1. Petersbrev, profeten Nehemja, Bibel og trening i Spania, Oppdrag Mækjebakken, kajakk, friluftsliv, sjelesorg, Jakobs brev, nådegavene, apologetikk og ballspill. 

Her kan du lese mer om de ulike valgfagene.

Hva er fellesfag?

Bildøy er mye mer enn linjetid! Omtrent halvparten av skolehverdagen på Bildøy består av det vi kaller fellesfag. De inneholder en kombinasjon av tradisjonell undervisning, morgensamlinger, turer, turneer, praktiske aktiviteter og mye mer. Målet med fagene er ikke å bestå en prøve eller eksamen, men heller å være nær Jesus, nær livet.

Lærerne på Bildøy kombinerer faglig kompetanse med et brennende ønske om at studentene skal bli bedre kjent med både Bibelen, Jesus og seg selv. Vi ønsker å både holde oppe Bibelen som utgangspunkt for troen og livet, samtidig som vi tar med spørsmål og utfordringer som livet kommer med. Både fag og temaundervisning kan variere noe fra år til år.


Hvilke fellesfag er det?

Her er det mye spennende! De ulike fagene har ulik størrelse og går på ulike tider av skoleåret. Noen uker står det flere fag på timeplanen, andre uker setter vi søkelys på et enkelt tema.

Her er et utvalg fag og temaområder du vil få undervisning i på Bildøy: Mosebøkene, kjernetekster i Det gamle testamentet, evangeliene, Apostlenes gjerninger, Romerbrevet, troslære, etikk, kirkehistorie, trosforsvar, tro og hverdag, selvbilde og identitet, sex og samliv, andaktslære, skolekor og gym.


Hva skjer på fredagsseminarene?

På fredager er gjerne halve dagen en seminardag. Disse holdes av dyktige eksterne folk som har spisskompetanse innenfor og stort engasjement for de aktuelle temaene. Til sammen gjør dette at vi kan love et lærerikt og utrustende skoleår!

Temaene kan for eksempel være: skapelse/evolusjon, dåp, endetiden, alkohol, seksuelle krenkelser, menneskeverd, ekteskapet, homofilidebatten, forkynnelse, Israel, Åpne Dører med mer.


Er det noen opptakskrav?

Det kreves ingen eksamen eller andre forkunnskaper for å begynne på KRIK, Credo eller Lovsang. På Internasjonal er det eget inntaksreglement.

Tjeneste er linjen for deg som ønsker en kombinasjon av et bibelskoleår og praksis i kristen tjeneste. Studenter på Tjeneste må selv anskaffe praksisplass før opptak.

Ellers er vi en bibelskole og ser det derfor som naturlig at elevene våre deler den kristne troen, eller at de er innforstått med at undervisning og miljø er basert på kristen lære og liv, slik dette fremkommer i Bibelen.


Er det en søknadsfrist?

Nei, du kan søke når som helst. Vi anbefaler at du søker tidlig for å være sikker at du får plass på linjen din. 

På KRIK, Lovsang, Credo og Tjeneste er det fortløpende opptak, mens på Internasjonal er førsteinntak 1. november. Det betyr at de som har søkt på Internasjonal før dette blir vurdert samlet. De som får tilbud om skoleplass blir kontaktet av skolen. Etter 1. november skjer inntaket fortløpende. Det finner du mer informasjon om på Internasjonal-linjesiden.


Kompetanse og CV

Du får ikke konkurransepoeng (til høyere utdannelse) for et bibelskoleår, men mange arbeidsgivere verdsetter vitnemålet fra bibelskolen høyt. I bedrifter som er bevisst på verdien av sosial kompetanse, kan bibelskoleåret utgjøre en viktig forskjell.

Kan jeg kontakte Bildøy hvis jeg har spørsmål?

Jepp, selvsagt! Nede i høyre hjørne er det en "Ring meg"-knapp. Registrerer du deg der, ringer vi deg så fort vi kan. Du er velkommen til å spørre om hva det skulle være, enten det er praktisk info om skolekostnader, eller om du er usikker på hva du skal gjøre til høsten. 

Du kan også ringe administrasjonen på +47 56 316 316, og kontakte oss på mail via post@bildoybibelskole.no


Hvordan kan jeg kontakte linjelæreren min?

Nederst på hver linjeside finner du både info og mailadressen til linjelæreren. Du kan også bruke Ring meg-knappen og skrive i skjemaet at du ønsker å komme i kontakt med linjelæreren din.


Hva skal jeg gjøre hvis jeg har takket ja, men så ombestemt meg?

Vi oppfordrer folk som holder på en skoleplass, men som vet at de ikke skal benytte seg av den, til å si den fra seg så tidlig som mulig. På den måten kan vi gi skoleplassen videre til nestemann i køen.

Hva bør jeg sjekke ut i området rundt Bildøy?

Øygarden! Kun en kort kjøretur fra Bildøy er det et eldorado av øyer og nydelig landskap. Vi er jo kanskje litt inhabile altså, men det er mange flotte plasser å gå tur, padle kajakk eller friklatre. For å nevne noe! 


Kan jeg leie bil på Bildøy?

Jepp! Det er leiebiler på Bildøy som gjør at du enkelt kommer deg til Bergen eller andre ærend, hvis du trenger det. Dette får du mer info om når du begynner.

Hvordan er kollektivforbindelsene rundt Bildøy?

Fra Sartor går det ofte busser inn til Bergen sentrum. Bussturen tar cirka 20 minutter, mens gåturen til Sartor er gjort unna på 25 minutter.


Finnes det noen butikker i nærheten?

Ja! 25 minutters gåtur fra Bildøy ligger Sartor Storsenter. Det er et av Norges største kjøpesenter, og en fin plass å reise hvis du for eksempel trenger å handle litt, eller rett og slett bare er i humør for en kaffe.


Regner det ALLTID…?

Neida, det gjør ikke det, men godt regntøy er uansett ikke dumt. Men om du starter på Bildøy bare fordi du elsker regn, kan det hende du blir skuffet noen dager.


Hva om jeg ikke kjenner noen som skal gå Bildøy?

Det er stort sett alltid en gjeng som ikke kjenner noen til å begynne med. Men, det er mye sosialt som skjer og mange muligheter til å bli kjent med nye på starten av året. Så fortvil ikke, det legges til rette for at det skal være lett å bli kjent og få nye venner!


Hva gjør jeg hvis det er fullt på linja jeg vil gå på?

Da kan du stå på ventelista. Det hender at noen som har takket ja, ombestemmer seg og takker nei. Er du heldig, kan det hende du får plass etter en stund. Likevel anbefaler vi å søke på en annen linje du kan trives på, og så få plass der. Da kan du ofte få muligheten til å bytte, dersom du skulle få plass på linja du sto på venteliste for.


Hvordan kan jeg reise hjemmefra og til/fra Bildøy?

Bildøy ligger 25 minutter med bil unna Bergen Lufthavn. Det gjør det lett å fly fra andre steder i Norge. I Bergen ligger også Bergen togstasjon, som gir forbindelse med Bergensbanen. Dermed er det for eksempel 5 timers togtur fra Hønefoss–Bergen. Det er også kystbusser som tar deg raskt til/fra Stavanger, og en hel del andre muligheter. Spør oss gjerne hvis du lurer på noe.


Hvordan er fordelingen mellom bibelundervisning og linjetid?

Det er 50/50-fordeling mellom linjetid og fellesfag.

Året på Bildøy

Og du, her ser du musikkvideoen til Bildøy. Ta gjerne en titt!

Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer
Legg igjen telefonnummer så ringer vi deg!
Tusen takk! Du vil bli kontaktet så snart vi har tid
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ringe deg?