wndr

Det endeløse havet strekker seg utover. Bølgene dundrer mot land, solen går ned bak horisonten.

Og så meg. Her.

Om wndrLinjeturHverdagen på BildøySøk nå

wndr (oppstart høsten 2022)

En pause. Ikke fra livet,
men til livet. Hvis jeg er skapt i Guds bilde, hva er jeg skapt til da? 

Søk nå

Vi tror at ved å bli kjent med skaperverket,
blir vi også bedre kjent med Han som skapte det.

Langs land en varm høstkveld. Solen er på vei ned i havet der ute, mens høstfarger bader seg i solstrålene og omringer deg der du går. Folkene du går sammen med er nære venner av deg, og dere har mye til felles. Ikke bare av hobbyer og interesser, men også av spørsmål. Eller rettere sagt av undring i møte med å utforske skaperverket.

I løpet av et år på wndr skal vi vandre. Ikke bare i naturen; vi skal også vandre med Jesus, med oss selv og med hverandre. Og så skal vi undre oss - over det som er utenfor oss og over det som er inni oss.

Gjennom temaer som troshistorie, nådegaver, sjelesorg og åndelige disipliner skal vi fokusere på hvordan Gud møter oss, og på hva han har skapt oss til. På linjeturen til Filippinene skal vi både være med på evangeliseringsarbeid inn mot urbefolkningen, og utforske skaperverket der de bor.

Er du nysgjerrig på de store spørsmålene og glad i friluftsliv? wndr er for deg som vil lære mer om hva det vil si å være kristen, og samtidig ønsker å dele fra livet ditt og engasjere deg i andres liv.

For å si det sånn - dette er wndr.

Å vandre i Guds skaperverk

Et år på wndr gir turer og opplevelser der vi finner frem til det vakreste den norske naturen byr på - både av områder i nærheten av Bildøy og ute i fjellheimen. Det vil bli både rolige utflukter og turer som vil kreve litt mer av oss.

Undring over det som er utenfor oss og inne i oss

Tenk at Gud, som har skapt alt dette som er rundt oss, bryr seg om akkurat meg. I Jesaja 54:10 står det til og med at «selv om fjellene og haugene vakler, skal Guds godhet ikke vike fra deg».

Undervisning

Gjennom undervisning både i klasserom og i naturen legger vi til rette for å dykke ned i temaer som troshistorie, nådegaver, sjelesorg og åndelige disipliner. Linjetiden deles mellom undervisning i klasserom og i naturen.

Linjetur til Filippinene

Gjør deg klar for ett av årets høydepunkter - linjeturen til Filippinene. På øya Mindoro skal vi bli kjent med lokale kristne og lytte til historiene deres. Vi får også være med på evangeliseringsarbeid inn mot urbefolkningen og fengselsarbeid.

Og så skal vi selvfølgelig utforske skaperverket der de bor. Det betyr store naturopplevelser som å utforske den tropiske øya Boracay og andre perler med hvit sand, grønne palmer og blått vann. Og så skal vi sjekke ut hovedstaden Manila.

Bildøy_to blider jenter på tur_foto

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus - nær livet».

Filmer

wndr

Hverdagen på Bildøy

Et år i fellesskap

Gjennom et år på wndr får du selvfølgelig også en god porsjon av den gode Bildøyhverdagen. Det betyr rett og slett at du får leve sammen med mennesker som brenner for det samme som deg gjennom et helt år.
Bildøy_Avslutning_foto

Fasiliteter

Noe av det beste med å gå på Bildøy er at du får tilgang til alle skolens fasiliteter. Det betyr at du kan spille volleyball på banen, fotball i hallen, klatre i veggen eller buldre i det nye buldrerommet. Og du kan padle kajakk i havgapet etter våttkort-kurset du får tilbud om i valgfagsukene.

Er du typen til iskalde vinterbad? Da kan du løpe rett inn i badstuen etterpå!

Eller, hva med å bruke tid i skolens musikkstudio eller på det toppmoderne treningsrommet? Hålen og peisestuen er nettopp pusset opp - for å legge maksimalt tilrette for mye kaffe-drikking, fotballtitting på 65" og gode samtaler.
Bildøy_Bilde av møbler innendørs_foto

Fagene på wndr

Kristen tro og vekst
I dette faget vil vi ha fokus på åndelige disipliner som bønn, faste, bibeltekster og stille ettertanke. Målet er at vi sammen skal møte Gud og erfare et dypere kjennskap til Bibelen og det Jesus har gjort for oss gjennom sin død og oppstandelse.

Gode, trygge relasjoner og sjelesorg
Gjennom undervisning i sjelesorg og andre viktige temaer har vi et ønske om at studenten skal bli bedre kjent med seg selv og våge å utfordre seg selv også gjennom samtaler og fellesskap.

Friluftsliv
Klasserommet for denne linjen vil være både i naturen - for eksempel rundt en peis i en fjellhytte -, og selvfølgelig også en del i klasserom. Vi går på fjellturer som gir oss ulike utfordringer – både lettere turer, og noen som krever litt mer av oss. Underveis på turene samtaler vi om livet, det vi tenker på – og nyter den vakre naturen vi har i landet vårt.  
Bildøy_mann forkynner_foto