Caspian fryktet at Credo skulle være for teoretisk. Det viste seg å bli til stor hjelp i disippellivet.
En stor andel av studentene på Bildøy kommer gjerne fra Vestlandet eller Sørlandet – områder der Indremisjonsforbundet historisk sett har hatt arbeid.
Som østlending gleder jeg meg litt ekstra over ungdommene som tar turen over vidda og begynner på bibelskolen. De er det også noen av. Legg til noen trøndere og nordlendinger, så har vi en full skole.
Dette skoleåret har vi imidlertid nådd enda lenger ut, og både Danmark og Finland er representert.
Caspian Boström kommer fra Föglö, en liten kommune sør på Åland. Dermed har han svensk som morsmål, som gjør dette intervjuet vesentlig enklere å gjennomføre.
– Hvordan ender en finne opp på Bildøy?
– Jeg er jo forlovet, og jeg og min forlovede hadde lyst til å gå på en bibelskole. Min eldre bror hadde gått på Bibelskolen i Grimstad, og gjennom det åpnet han døra til Norge. Jeg hadde aldri ellers tenkt tanken om å flytte til Norge.
Flere skoler var oppe til vurdering, men en varm anbefaling fra kona til broren ble utslagsgivende.
Caspian endte opp på Credo, mens forloveden Hanna valgte Lovsang. Han ønsket å lære mer om hva det vil si å være en disippel. I forkant var han bekymret for at det skulle bli for mye teori.
– Jeg tenkte før jeg begynte at jeg kan en god del om Bibelen, og det kommer sikkert til å være grunnleggende og noe jeg har hørt mange ganger, vedkjenner han.
Snart oppdaget han at det var så mye mer å lære. Et eksempel han trekker fram, er hvordan Jesus er til stede i Det gamle testamentet. Undervisningen om Tredje Mosebok har hjulpet ham med å se dette.
– Jeg visste det jo på en måte, at hele Bibelen handler om Jesus på et teoretisk plan, og at han finnes i de kjente fortellingene. For eksempel Jona som var i fisken i tre dager, eller Abraham som ofret Isak. Men det var en aha-opplevelse, at det finnes så mye Jesus i Det gamle testamentet. Det gjør Bibelen til en enda mer fascinerende bok.
På Credo gis det rom for å reflektere og snakke sammen i grupper om det de lærer i undervisningen.
– Lærerne er veldig flinke og kan veldig mye.
Det skaper et godt grunnlag for meningsfulle samtaler i hverdagen, rundt middagsbordet, på fritida eller under kveldsmaten.
– I går var vi en gjeng som hadde en god samtale om integritet. Og å være bevisst på hvordan man lever som en mann av sitt ord, forteller han.
Caspian har oppdaget at kunnskapen om Bibelens budskap kommer til nytte i livet, og hjelper ham med å praktisere det. I tillegg trekker han fram gleden ved å bli kjent med sine medstudenter, og muligheten til å lære av hverandre.
Etter endt skoleår, vender han blikket tilbake til Finland. Da dette intervjuet ble gjennomført, var han fremdeles usikker på hva han skulle studere. Likevel lar han seg ikke stresse av tidspresset, og han regner med at det ordner seg.
Med seg i bagasjen tar han dette:
– Jeg tar med meg verktøy og tips til å leve som en disippel, og enda større lyst til å leve ut kristenlivet.
Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».
På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.
Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.
Til et liv «nær Jesus, nær livet».