– Livet er ikke et kappløp

– Livet er ikke et kappløp

Tobias bestemte seg for å ta et år på bibelskole etter førstegangstjenesten.

Skrevet av
Ole Johan Bredvei Hvarnes

Tobias Hellerslien fra Birkeland tenkte lenge at han skulle studere rett etter året i Forsvaret. Slik endte det ikke opp. Først må vi reise litt bakover i tid.

Årene på videregående brukte han på KVS Lyngdal, en skole han har mye godt å si om.

– KVS var bra. Jeg gikk fra å ha en barnetro, til å få en personlig voksentro. Jeg var heldig med å få de årene med gode venner og et godt kristent miljø. Og skjønne viktigheten av troa, og jeg fikk et sted der den kunne bli sterkere og jeg kunne lære mer.

Etter videregående var Tobias i Forsvaret, i Garnisonen i Sør-Varanger, på grensa mellom Norge og Russland. Han forteller at han vokste mye og ble en bedre utgave av seg selv, men at det ikke bare var lett.

– Trosmessig var det utfordrende. Veldig få kristne, og vanskelig å holde rutiner. Jeg var heldig som fikk en liten gruppe med andre kristne, som kunne hjelpe hverandre med troslivet.

Han fikk også mange muligheter til å snakke om troa med andre.

– Folk kom bort og spurte meg om tro, og var åpne og mer respektfulle enn jeg hadde trodd. Fine samtaler og fin erfaring.

Et år med Gud

Når jeg forsøker å beskrive trosreisen hans som en jevnt stigende trygghet rundt hva han tror på, nikker han anerkjennende. Halvveis inni førstegangstjenesten fant han ut at han ville gå på bibelskole. Han hadde egentlig reservert studieplass, men innså at det var nå han hadde muligheten.

– Når man har studert, er man i gang med voksenlivet. Jeg merket at det kunne vært godt å bruke et år med Gud, utdyper han.

– Hvorfor akkurat Bildøy?

– Jeg kjente flest som hadde gått på Bildøy før, det var det som trakk best. Det fristet med Credo, når jeg leste om den linja. Når jeg ønsket å lære, var det en fantastisk linje å gå på.

Der endte han også opp. Tobias er ikke i tvil om hva som er det beste med Credo.

– For meg handler Credo først og fremst om klassen. En klasse som er motivert for å lære. I timene blir det mer samtale sammen med med studentene og lærerne. Innholdsrike timer og et godt klassemiljø.

Bibelfagene som er felles for alle linjene er også gode, men med bredere temaer, for et bredere publikum, forklarer Tobias.

– Mens på Credo har vi en klasse som har lyst til å dykke enda dypere inn i temaer.

Refleksjon

Så langt opplever han å ha fått en større forståelse for hva tro innebærer.

– Jeg føler jeg har bygd et bedre grunnlag, som jeg ønsket. Både i kunnskap og i personlig relasjon med Gud. For min del har han vist meg ting i mitt liv som jeg kan ta tak i. Jeg kan leve som om det jeg tror på er ekte.

Han tygger konsentrert på setningen han nettopp sa. Ingen av oss er helt sikre på hva den betyr.

– Stryk den siste, legger han til. Neida, bare glem det.

 

Året består ikke bare av undervisning. Fritida er veldig sosial, forteller han. Selv har han tatt på seg vervet som studentrådsleder, der de planlegger aktiviteter og tar opp saker til styret.

Hver onsdag er det kveldsmøte på skolen, og på lørdagene drar han gjerne inn til Salem misjonskirke i Bergen.

Etter Bildøy

Planen hans etter året på Bildøy er å studere til å bli sivilingeniør i Trondheim. Hva han skal gjøre etter det, er ennå et mysterium.

– Jeg skal nok klare å finne et kristent miljø der. Likevel blir man utfordret daglig i å stå for det man tror på, av studenter, i et sekulært samfunn. Jeg føler meg mer utrustet til å vise andre Jesus, og er klar og motivert for den utfordringen.

– Har du til slutt et godt råd til dem som vurderer et år på bibelskole?

– Livet er ikke et kappløp, og det er ikke om å gjøre å komme først ut i studiene og arbeidslivet. Et år på bibelskole vil gi deg mye. Gi deg erfaringer og minner og kunnskap som du kan bygge livet videre på som kristen, avslutter han.

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus, nær livet».

Les mer

Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer