– De skilte seg ut positivt ved å se den enkelte

– De skilte seg ut positivt ved å se den enkelte

Magnus Hugdal opplevde at Bildøy var annerledes.

Skrevet av
Ole Johan Bredvei Hvarnes

– Jeg var i en søken etter å gå mer i dybden i Guds ord, og generelt bare få mer kjennskap til Bibelens røde tråd, og sette av et år til det, og la Gud gjøre det han vil.

Slik skildrer Magnus tankene han hadde mot slutten av tida på videregående, mens han tenkte på hvor veien skulle gå videre. Som elev på KVS Lyngdal hadde mange aktuelle skoler vært innom på besøk og fortalt om sitt opplegg. Deriblant Bildøy. Etter gode samtaler med folk fra teamet, fikk han fred for å søke.

– De skilte seg ut positivt ved å se den enkelte. Ikke bare selge Bildøy, men få folk til å kjøpe Bildøy.

Etter en tur til Kenya sammen med vennegjengen merket han at det ga mersmak. Dermed falt valget på linja Internasjonal.

– Reising sammen med bibelstudier hørtes helt konge ut, så da kjørte jeg på.

Forventninger

– Hvordan var det å begynne her?

– Jeg hadde forventninger, men passet på å ikke ha for store eller for lave. Men jeg ble tatt godt imot av lærere og stipper. Det tar litt tid før man kommer på dypet, men hverdagslige samtaler kom fort.

Han opplevde fra start at kulturen på internatene var god.

– Behagelig internatliv, ikke bare at alle er på rommene til hverandre, men på fellesarealet. Det liker jeg.

Snart gikk turen til Israel sammen med 15 andre studenter.

- Jeg følte meg til en viss grad forberedt, men man kommer aldri til å være «klar» til en sånn tur. Og med nye folk som du har kjent i to måneder.

– Hvordan var det å bo med teamet?

– Gøy, lærerikt og en solid utfordring. Man er ulike og har ulike behov, så det må tas hensyn til. Man må gjøre det som er best for teamet, og ikke bare seg selv hele tiden.

Tålmodighet er et nøkkelord han nevner.

– Samtidig bygges det veldig gode relasjoner, og man blir mer og mer som en familie i løpet av en sånn tur. Man ser resultater, og det er veldig gøy.

Ute i gatene

– Det var en stor utfordring med gateevangelisering. Møtet med jøder, muslimer og ikke-religiøse var en sterk opplevelse. Man går ikke i egen kraft, men får styrke av Gud i de gjerningene man gjør. Det er ulike måter å forkynne på. Personlig liker jeg det relasjonelle, å vise respekt og kjærlighet for deres situasjon, og så fortelle om min egen bakgrunn og hvorfor jeg er avhengig av troa mi.

Det kan det også virke som flere setter pris på, ifølge Magnus.

– Jeg møtte jøder som sa at måten jeg forkynte på gjorde at de fikk mer lyst til å lese i Bibelen, etter måten Gud brukte meg i formidlingen.

I undervisningen nede i Israel fikk de lære om Galaterne, Romerne, Jakobs brev, Bibelens jødiske røtter og Messias-profetier. I tillegg hadde de om det jødiske folk, deres religion og tankegang.

– Tydelig, bibelsk og alltid Jesus i sentrum. Guds kjærlighet ble åpenbart gjennom undervisningen, forteller Magnus.

Utrustning

Når jeg spør Magnus om hvordan han blir utrustet på skolen, trekker han fort fram et bibelvers:

Må dere sammen med alle de hellige bli i stand til å fatte bredden og lengden, høyden og dybden, ja, kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap. (Efeserne 3,18-19)

– Frykten var at det skulle bli for mye kunnskap, men gjennom kunnskapen har kjennskapet kommet, sier han, og utdyper videre:

– Jeg kommer aldri til å forstå hvor stor den kjærligheten er. Det gir meg enda større iver til å søke enda mer. Hvordan det handler om Jesus fra punkt én i Bibelen, til han kommer igjen.

Mer sulten etter han

– Hvem er Bildøy for?

– Du som har lyst til å bli mer kjent med Gud, og kan bare bli mer og mer sulten etter han. Her får man bygge gode rutiner og relasjoner, og se hvor avhengig man er av Gud hver eneste dag. Det er kun gjennom Jesus, og det får man lære her.

Til slutt kommer han med en utfordring til framtidige studenter:

– Folk må få høre at det handler også om personlig innstilling. Det er ikke et friår, sånn sett. Hvis du legger inn innsatsen, i tillegg til tilretteleggingen her, så har du et år hvor relasjonen til Jesus kommer til å bli enda nærmere.

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus, nær livet».

Les mer

Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer