Bibelskolen tar grønne steg - legger solcelle på taket

Av
Gunnar Ferstad
,
July 1, 2021

Vil du være med å ta i et tak?

Vil du som enkeltperson eller din forsamling være med å ta i et tak? Startskuddet for aksjon nytt tak er rullet i gang og de første beløpene er allerede begynt å tikke inn. Sjekk ut videosnutten over og bli med å ta i et tak du også!

Vipps nr: 25732

Konto: 8220.02.80365

Nytt tak og solcelle

Vi har over tid hatt utfordringer med flere lekkasjer, dette kombinert med at taket som er fra starten av 1980-tallet nå var modent for utskifting gjør at vi denne sommeren legger nytt. Alle som har rullet ned bakken til bibelskolen vet at det er mye tak på hovedbygget.

Til sammen er det ca 1850 m2. Nå skal ca 750 av disse dekkes av solcellepanel.

Grønt skifte

- Med dette prosjektet tar skolen et godt steg inn i det grønne skiftet, sier økonomi- og administrasjonsleder Arve Myksvoll. Han understreker at det er gjort grundig forarbeid og at skolen her tenker både grønt og langsiktig. Solcellene har en levetid på ca 30 år, og det er beregnet at det er en inntjeningstid på 15 år.

Dette betyr at vi etter inntjeningstiden får samlet reduserte strømutgifter, stipulert til ca 1,2 million de påfølgende årene.

Arbeidet med rivning av gammelt tak startet 11.mai. Taket skal skiftes helt ned til isolasjonen. Pga koronarestriksjoner og bortfall av arrangement er det et svært gunstig tidspunkt å skifte tak denne sommeren. Det er firmaet Solbakk bygg som vil stå for tømrerarbeidet mens jobben med solcellepanelene leveres og installeres av firmaet Function Energy v/Fagerheim bygg.


Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer