– Det er mer enn gull verdt

– Det er mer enn gull verdt

Jakob beskriver valget om å gå på bibelskole som et av de viktigste i livet.

Skrevet av
Ole Johan Bredvei Hvarnes

– Jeg endte opp på Bildøy fordi jeg hadde lyst til å ha et år der jeg bygger røtter og har det gøy samtidig.

Slik innleder Jakob Myhre historien om hvorfor han egentlig går på Bildøy. Det var ingen selvfølge at han skulle ende opp på en bibelskole etter videregående. Han gikk tre år på Framnes kvgs i Norheimsund, men har ikke alltid bekjent seg som en kristen.

En KRIK-leir mellom første og andreklasse betydde mye for ham, og ble et vendepunkt.

Et møte med Jesus

– Jeg fikk et helt spesielt møte med Jesus.

Jakob opplevde mestring og kjente på tilhørighet; han var en del av et godt fellesskap. På den siste lovsangskvelden ville ledere og kompiser be for ham. Han bekjente seg ennå ikke som en kristen, men tenkte: «Kjør på».

– Etter det husker jeg jeg fikk et møte med Jesus i salen der. Det var en kraft jeg kjente på. Jeg følte meg så ydmyket, men samtidig på rett plass. Det føltes som det brant inni meg, og samtidig en fred, beskriver han.

Han innså at det måtte være noe mer mellom himmel og jord, og at det var Jesus.

 

Tilbake på skolen etter ferien begynte han i en bibelgruppe, hvor de snakket dypt om tro og liv. Jakob forteller selv at han vokste masse på det. De snakket om ting som var vanskelig, om den kristne tro, om sannhetene som gjelder for alle.

– Dette her er jo for meg òg, innså han.

Bildøy?

På en fotballtrening midtveis i vg3, mens han varmet opp med jogging, spurte en kompis som jogget ved siden av ham helt enkelt: «Bildøy?»

– Jeg svarte ‘Bildøy.’

Så enkelt ble valget tatt, og begge begynte på Bildøy i år.

 

Høydepunktet

Når jeg spør om hva som har vært høydepunktet så langt, trekker han ikke fram en enkeltopplevelse, som jeg kanskje forventet.

– Høydepunktet har definitivt vært å bygge røttene i den kristne troen.

Dessuten husker han godt når han og et par andre kom seg på beina og surfet på den samme bølgen på KRIK-turen til Hoddevik.

På KRIK gjør de også langt mer enn bare surfing. Jakob forteller at hverdagen der er fylt av kjekke aktiviteter, som er både varierte og utfordrende. Som godteposen: godt og blandet.

– Idrettsglede for alle, stadfester han. Du må ikke være en idrettsutøver, på noen som helst måte. Det er ikke fokuset, det er heller mestring og glede, uansett hvilket prestasjonsnivå du ligger på.

 

Praksis i lokallag

KRIK-studentene er med og holder samlinger for KRIK-lag i området rundt. Jakob trekker det fram som en utrolig givende ting å få være med på.

– Jeg sitter alltid med en god følelse etterpå. Kjekt å vite at man faktisk betyr en forskjell for noen.

Videre ser han fram mot turen til Tanzania.

– Det blir spennende! Kikke på elefanter og temme løvene, ler han.

 

Videre i livet

Jakob ser absolutt verdien av å ha noen dypere røtter med seg inn i den kommende studietiden. Gjennom guttefellesskapet «Krigerne» har han opplevd friheten som kommer av å bekjenne synd. Rutinene på skolen med bibellesning og bønn beskriver han som «totalt nødvendig».

– Hjertet mitt glemmer evangeliet hver eneste dag, og derfor må jeg minne meg selv på evangeliet hver eneste dag. Det tror jeg er gull å ha med seg.

Han er ikke i tvil om at det verdifullt med et år på bibelskole.

– Det er mer enn gull verdt. Det er et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv.

Bildøy bibelskole

Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».

På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.

Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.

Til et liv «nær Jesus, nær livet».

Les mer

Utleie

Visste du at du kan booke Bildøy til bryllup, selskap, konferanse og kurs? 

Les mer