Disippel

Jesus sa: «Følg meg!» Bli utrustet til et liv for og med Jesus. Disippellinja er for deg som har lyst til å utrustes til et liv i etterfølgelse av Jesus.

AktiviteterLinjeturInformasjonSøk nå

Å følge Jesus

Tryggere i troen. Dypere i Bibelen. Nærmere Jesus. Sendt til verden. Sammen!

Søk nå

Hva er disippellinja?

Disippellinja er for deg som har lyst til å utrustes til et liv i etterfølgelse av Jesus. Vi har en god del klasseromsundervisning, med fokus på bibelundervisning, nådegaver, evangelisering, personlig vekst, de åndelige disiplinene, de vanskelige spørsmålene i livet, den forfulgte kirke, smågrupper og mere til! Høydepunktet i løpet av året er turen til Egypt, men det er også flere spennende aktiviteter i løpet av året: For eksempel fengselsbesøk, gateevangelisering, overnattingsturer og ikke minst turen til London i september!

Å vokse som kristen

Bli tryggere i troen. Samtale om det som er vanskelig. Bli utfordret til å søke Jesus gjennom bønn, faste, stillhet og de andre åndelige disiplinene.

Bli utfordret av den forfulgte kirke

Få et møte med kristne i Egypt som betaler en høy pris for å følge Jesus. Vi nordmenn trenger å bli bevisste på hvilke konsekvenser etterfølgelsen kan innebære. Er du klar for å ta opp ditt kors og følge Mesteren?

Utrusting til tjeneste

Bli bevisstgjort hvordan du kan dele evangeliet. Få innsikt og praktisk erfaring i Awana, et redskap for disippelgjøring av barn og unge. Ta viktige steg i retning av å finne ut av hvilke nådegaver og utrustninger Gud har gitt til deg.

Videoarkiv

Disippel - LONDON
Det beste med Disippel
Linjetur til Egypt

Linjetur

Vi kombinerer spennende møter med den forfulgte kirke og turistlivets glade dager. For noen vil høydepunktet være å besøke pyramidene, for andre  å se frimodigheten og livsgleden hos de undertrykte og forfulgte kristne. Turen arrangeres i samarbeid med Åpne Dører.

Informasjon

Undervisning

 • Fokus på Bibelen. Om det er bibelundervisning eller undervisning knyttet til liv eller tjeneste, så står alltid Bibelen sentralt i det vi holder på med.
 • Fokus på livet slik det ER, ikke bare slik det BURDE VÆRE. Om det handler om nådegaver, de vanskelige spørsmålene eller utfordrende faser i livet så ønsker vi å ha et troverdig fokus.
 • En blanding av teori og praksis. Vi lærer best når undervisningen er variert – dette er et mål for oss!

Praksis

 • Studentene får noe praksisarbeid i lokale menigheter og bedehus – spesielt knyttet til Awana.
 • Awana er disippelgjøringsverktøyet som ImF og flere andre organisasjoner satser på i forhold til barn og unge. Disippelstudentene får en veldig relevant erfaring i forhold til dette!

Turer

 • Linjeturen blir den viktigste turen i løpet av året.
 • Vi har en kortere tur til London i september – hvor fokuset først og fremst handler om å bli bedre kjent med hverandre.
 • Det blir flere utflukter og dagsturer i løpet av året – disse er knyttet til undervisningen i de ulike fagene på linja.

Hvem går på disippel?

 • Man må ikke være "superåndelig" for å gå på disippel! Linja består vanligvis av mange forskjellige folk som utfyller hverandre på en god måte.
 • Det er ei linje der du kan komme som du er og bli utrustet til å leve for Jesus!
 • Her kan du gå litt i dybden i Bibelen.
 • Vi jobber for et godt og inkluderende klassefellesskap i et trygt miljø.

Nærområdet

 • Tilgang til skolens faciliteter som kajakker, klatrevegg, buldrevegg, hall, musikkrom, musikkstudio, bønnerom og møterom.
 • Gode turmuligheter i nærområdet! Nyt utsikten fra Bildefjellet eller nyt naturen langs sjøen.
Ole Magnus Breivold
olemagnus@bildoybibelskole.no
56 316 305
Utdannelse

Teologi fra NLA og Misjonshøgskolen. PPU og matematikk fra Universitetet i Bergen. Kommunikasjon og Livssyn fra NLA Gimlekollen.

Relevant erfaring

Tre år som prest i DNK, fem år som misjonær i Ukraina. Har jobbet som forkynner for ImF de siste årene. Lærer på Bildøy bibelskole (2015-).

Gunhild Redse Cornelius
gunhild@bildoybibelskole.no
56 316 307
Utdannelse

Master i kristendom fra Bibelskolen i Staffeldtsgate og NLA Sandviken.

Relevant erfaring

Tjeneste på misjonsskipet Doulos 2002 – 2004 og misjonsarbeid i Sør-Afrika 2007-08 (Operasjon Mobilisering). Bildøy bibelskole (2009-).