Disippel

Jesus sa: «Følg meg!» Bli utrustet til et liv for og med Jesus. Disippellinja er for deg som har lyst til å utrustes til et liv i etterfølgelse av Jesus.

AktiviteterLinjeturInformasjonSøk nå

Å følge Jesus

Tryggere i troen. Dypere i Bibelen. Nærmere Jesus. Sendt til verden. Sammen!

Søk nå

Hva er disippellinja?

Disippellinja er for deg som har lyst til å utrustes til et liv i etterfølgelse av Jesus. Vi har en god del klasseromsundervisning, med fokus på bibelundervisning, nådegaver, evangelisering, personlig vekst, de åndelige disiplinene, de vanskelige spørsmålene i livet, den forfulgte kirke, smågrupper og mere til! Høydepunktet i løpet av året er turen til Egypt, men det er også flere spennende aktiviteter i løpet av året: For eksempel fengselsbesøk, gateevangelisering, overnattingsturer og ikke minst turen til London i september!

Å vokse som kristen

Bli tryggere i troen. Samtale om det som er vanskelig. Bli utfordret til å søke Jesus gjennom bønn, faste, stillhet og de andre åndelige disiplinene.

Bli utfordret av den forfulgte kirke

Få et møte med kristne i Egypt som betaler en høy pris for å følge Jesus. Vi nordmenn trenger å bli bevisste på hvilke konsekvenser etterfølgelsen kan innebære. Er du klar for å ta opp ditt kors og følge Mesteren?

Utrusting til tjeneste

Bli bevisstgjort til hvordan du kan dele evangeliet. Få innsikt og praktisk erfaring i Awana, et redskap for disippelgjøring av barn og unge. Ta viktige steg i retning av å finne ut av hvilke nådegaver og utrustninger Gud har gitt til deg.

Videoarkiv

Det beste med Disippel
Linjetur til Egypt

Linjetur

Vi kombinerer spennende møter med den forfulgte kirke og turistlivets glade dager. For noen vil høydepunktet være å besøke pyramidene, for andre  å se frimodigheten og livsgleden hos de undertrykte og forfulgte kristne. Turen arrangeres i samarbeid med Åpne Dører.

Informasjon

Undervisning

 • Fokus på Bibelen. Om det er bibelundervisning eller undervisning knyttet til liv eller tjeneste, så står alltid Bibelen sentralt i det vi holder på med.
 • Fokus på livet slik det ER, ikke bare slik det BURDE VÆRE. Om det handler om nådegaver, de vanskelige spørsmålene eller utfordrende faser i livet så ønsker vi å ha et troverdig fokus.
 • En blanding av teori og praksis. Vi lærer best når undervisningen er variert – dette er et mål for oss!

Praksis

 • Studentene får noe praksisarbeid i lokale menigheter og bedehus – spesielt knyttet til Awana.
 • Awana er disippelgjøringsverktøyet som ImF og flere andre organisasjoner satser på i forhold til barn og unge. Disippelstudentene får en veldig relevant erfaring i forhold til dette!

Turer

 • Linjeturen blir den viktigste turen i løpet av året.
 • Vi har en kortere tur til London i september – hvor fokuset først og fremst handler om å bli bedre kjent med hverandre.
 • Det blir flere utflukter og dagsturer i løpet av året – disse er knyttet til undervisningen i de ulike fagene på linja.

Hvem går på disippel?

 • Man må ikke være "superåndelig" for å gå på disippel! Linja består vanligvis av mange forskjellige folk som utfyller hverandre på en god måte.
 • Det er ei linje der du kan komme som du er og bli utrustet til å leve for Jesus!
 • Her kan du gå litt i dybden i Bibelen.
 • Vi jobber for et godt og inkluderende klassefellesskap i et trygt miljø.

Nærområdet

 • Tilgang til skolens faciliteter som kajakker, klatrevegg, buldrevegg, hall, musikkrom, musikkstudio, bønnerom og møterom.
 • Gode turmuligheter i nærområdet! Nyt utsikten fra Bildefjellet eller nyt naturen langs sjøen.
Ole Magnus Breivold
olemagnus@bildoybibelskole.no
56 316 305
Utdannelse

Teologi fra NLA og Misjonshøgskolen. PPU og matematikk fra Universitetet i Bergen. Kommunikasjon og Livssyn fra NLA Gimlekollen.

Relevant erfaring

Tre år som prest i DNK, fem år som misjonær i Ukraina. Har jobbet som forkynner for ImF de siste årene. Lærer på Bildøy bibelskole (2015-).

Gunhild Redse Cornelius
gunhild@bildoybibelskole.no
56 316 307
Utdannelse

Master i kristendom fra Bibelskolen i Staffeldtsgate og NLA Sandviken.

Relevant erfaring

Tjeneste på misjonsskipet Doulos 2002 – 2004 og misjonsarbeid i Sør-Afrika 2007-08 (Operasjon Mobilisering). Bildøy bibelskole (2009-).