Om Bildøy bibelskole


På denne siden kan du finne ut mer om skolen generelt, plassering, hvordan du finner frem og hvordan vi deler inn årstidene/terminene. Kanskje er Bildøy bibelskole en skole for deg? Internatene på Bildøy bibelskole. Du kan velge enkelt- eller dobbeltrom.
Bildøy bibelskole er en internatskole på Sotra i Fjell kommune, ca 20 minutter vest for Bergen. Skolen ble bygget i 1983, men ble modernisert og pusset opp i 2006 og 2014/15. Skolen eies av Indremisjonsforbundet (Imf). Vårt felles motto er ”Med Guds Ord til folket.” Vi ønsker også at dette mottoet skal prege skolen vår.  

Vi tror Bildøy er skolen for deg som

  • Ønsker å bli bedre kjent med Bibelen og lære mer om innholdet i troen.
  • Spør etter Guds plan og mål med livet.
  • Ønsker å vokse og utvikle deg som menneske og som kristen.
  • Rett og slett ønsker mer kunnskap og ferdigheter.

Hvor ligger Bildøy bibelskole?


Bildøy ligger på Sotra i Fjell kommune. Det tar ca 15 minutter å kjøre fra Bergen. Vi ligger helt sør på Bildøy i fantastiske omgivelser ved havet. Bildøy ligger idyllisk til ved sjøen, med båt, kano og kajakk lett tilgjengelig. Samtidig er det det bare ca 15 minutter til Bergen.

Hvordan finne frem til Bildøy bibelskole?


Følg blå skilting langs riksvei 555 til Sotra, i retning vest fra Bergen. Når motorvegen slutter, fortsetter du på gul riksvei 555 til Sotra. Følg denne over Sotrabroen – i sin tid Norges lengste hengebro. Nå er du på øya Sotra i Fjell kommune. Følg riksvei 555 videre i 4 km og du får se skilt til Bildøy og Bibelskolen inn venstre. Nå er det bare å følge skilt mot Bibelskolen helt til døren.

Året på Bildøy har 4 "årstider", terminer

FAST Bli kjent med den kristne troen og livet.

FRISK Oppdag nye sider ved deg selv, og kjenn at troen vokser.

FRIMODIG Bruk gavene du har fått til å tjene Gud og mennesker.

FORVENTNINGSFULL Bli trygg på at Gud vil fortsette den gode jobben han har startet.

Studentringen


“Hjelp og støtte i forbønn, økonomi og rekruttering”. Det er Elevringens motto og formål. Derfor er det naturlig å be for skolen, studenter og personale på styremøtene. Elevringen har et styre sammensatt av tidligere studenter på bibelskolen som fortsatt ønsker å være med i arbeidet på Bildøy.

Vi har faste ting på plakaten som “Bildøykalenderen”, som kommer ut hvert år, og Elevringens eget lotteri. Dette er våre hovedinntektskilder som gir midler som vi gir videre til bibelskolen. Vi støtter også skolen med PR-materiell. Det har vært kaffekrus, refleksvester, kulepenner og refleksbånd med logoen trykket på.

Elevringen arrangerer også det kjente “Elevstevnet” i august hvert år, der vi samler tidligere studenter og jubilanter til en helg sammen på Bildøy bibelskole. Her kan man delta på seminar, møter, bibeltimer og en fin fest.

Skolen vil si tusen takk til styret i Elevringen for innsats og pågangsmot for skolen – dere gjør en flott jobb!

Styret i Studentringen


Maria Hodne
Knut Hogstad Nilsen